Informatie Rolsteigers

Een aluminium rolsteiger is licht in gebruik en universeel toepasbaar. Onderling zijn de aluminium rolsteigers koppelbaar met een loopbrug of doorloopframe. De Extrusie, Euro en SB rolsteigers kunnen geleverd worden in vier lengtematen (namelijk 1.90 meter, 2.50 meter 3,05 meter en 4.00 meter) en in drie breedtematen (namelijk 0,75 meter 0,90 meter en 1,35 meter).

De maximale platformhoogte van de brede steigers (135 cm.) is 20,2 meter.(mits verankerd) en 8,20 meter vrijstaand.
Voor de smalle rolsteigers (75 en 90 cm.) is dit 12,2 meter.(mits verankerd) en 6,2 meter vrijstaand.

Uitgerust volgens de geldende normen
De rolsteiger wordt uitgerust volgens de geldende normen. Een handleiding voor opbouw is beschikbaar op aanvraag.


Extrusie Rolsteigers
De Extrusie Rolsteiger van LSC wordt gekenmerkt door hun rechte verbinding pen. De LSC Extrusie rolsteiger is leverbaar in diverse uitvoeringen. Een Extrusie opbouwframe weegt 10 kilo waardoor deze makkelijk is te hanteren met de opbouw.

De onderdelen van de rolsteiger zijn uitwisselbaar met elk gangbaar steigermerk.

Veiligheid Extrusie Rolsteiger
Voor extra veiligheid zijn de sporten van de Extrusie Rolsteiger voorzien van ribbel structuur, waardoor deze rolsteigers een zeer goede grip bieden.
Het klimmaterieel is gekeurd en voorzien van een ABOMA + KEBOMA certificaat en voldoet aan de NEN-EN 1004 (Steigerklasse III). Daarnaast zijn de rolsteigers voorzien van een opbouw- en veiligheidsinstructie, want veiligheid staat voorop.

Afmetingen Extrusie Rolsteiger
De LSC Extrusie rolsteiger is herkenbaar aan zijn rechte verbinding pen. De Extrusie rolsteiger is leverbaar in breedtematen 0,75 meter 0,90 meter en 1,35 meter en vloerlengtes 1,90 meter, 2,50 meter, 3,05 meter en 4,00 meter..


Euro Rolsteigers
De Euro Rolsteiger van LSC wordt gekenmerkt door hun licht glanzende frames. De LSC Euro rolsteiger is leverbaar in een licht glans en een glans uitvoering. De zelfborgende verbindingspennen met conische vorm waardoor borgclips helemaal overbodig zijn. Hierdoor is een snelle montage en demontage van de steiger mogelijk. De onderdelen van de rolsteiger zijn uitwisselbaar met elk gangbaar steigermerk.

Veiligheid Euro Rolsteiger
Voor extra veiligheid zijn de frames van de Euro Rolsteiger voorzien van een streepstructuur op de sporten waardoor goede grip wordt gegarandeerd. Door de conische verbinding pen kan men de borging nooit meer vergeten en is het opbouwen en afbreken van deze steiger gemakkelijker, veiliger, eenvoudiger en zeer efficiënt.
De rolsteigers zijn voorzien van een duidelijke opbouw- en veiligheidsinstructie. Daarnaast is het klimmaterieel gekeurd en voorzien van een ABOMA + KEBOMA certificaat en voldoet aan de NEN-EN 1004 (Steigerklasse III)

Afmetingen Euro Rolsteiger
De LSC Euro rolsteiger is leverbaar in een dof en een glans uitvoering in de breedtematen 0,75 meter 0,90 meter en 1,35 meter en vloerlengtes 1.90 meter, 2.50 meter 3.05 meter en 4.00 meter.

Onderhoud Rolsteiger
Ook kunt u bij ons terecht voor het onderhoud aan uw steiger. Wij hebben inspecteurs in dienst die uw steigers volgens de geldende normen inspecteren en eventueel repareren. Dit kan uiteraard ook op locatie.